2023 Estella Scrooge

 

Het is weer tijd voor de Feestdagen, en dit jaar krijgt Estella Scrooge (net als haar voorvader Ebenezer) bezoek van drie ongenodigde geesten. In deze unieke versie van een klassiek verhaal beleef je een mix van Dickens klassiekers, tot leven gebracht in een heerlijke nieuwe musical.

Estella Scrooge is een jonge Wall Street tycoon met een voorkeur voor beslagleggingen. Een hotelhouder in de stad waar ze vandaan komt, Pickwick, Ohio, heeft een achterstand van zijn hypotheek en Estella besluit de beslaglegging persoonlijk te komen aankondigen op Kerstavond. Eenmaal aangekomen in het Harthouse komt Estella erachter dat degene met de achterstand niemand anders is dan haar jeugdliefde Pip Nickleby.

De cast van Musicalvereniging DOS brengt deze musical met muziek van Tony en Olivier Award winnaar John Caird en de componist Paul Gorden, die een Tony nominatie kreeg voor Jane Eyre.

Nog nooit eerder in Nederland vertoond, is de vertaling van het boek gedaan door onze eigen Edgar Kop – van de Pas, en de vertaling van de liedteksten door onze Eric Klaver.

De regie is in handen van Martijn Egelmeer, en de repetitor & pianist is Mark Wyman.

Kom de feestdagen inluiden met Musicalvereniging DOS. In ons vertrouwde Polanentheater, van 22-24 december 2023. Ja, ook op Kerstavond! Want op die avond speelt het verhaal zich af…

Het Artistieke Team van Musicalvereniging DOS

De spelers van Musicalvereniging DOS